Vymeňte igelitku za ekologickú papierovú tašku

- Kategória: Novinky

Každý rok skončí v moriach a oceánoch niekoľko ton plastov. S tým, ako rastie populácia a využívanie plastových výrobkov, sa očakáva, že už v roku 2025 bude množstvo tohto odpadu dvojnásobné. Prispieť k lepšiemu životnému prostrediu pritom môže každý z nás. Stačí vymeniť igelitku za papierovú ekologickú tašku.

stop igelitovým taškám - ekologie

Plast - materiál, ktorý nám prerástol cez hlavu

Znečistenie našej planéty plastmi je jedným z najväčších ekologických problémov dnešnej doby. Všade prítomné plasty majú preukázateľne negatívny dopad na životné prostredie a zdravie ľudí. Nájsť ich môžeme všade, od mestských ulíc a parkov až po oceány a moria.

Zatiaľ čo igelitové tašky, sáčky a vrecká sa rozkladajú veľmi pomaly a v životnom prostredí zostávajú aj stovky rokov, ich ekologická alternatíva v podobe eko papierovej tašky je k životnému prostrediu oveľa šetrnejšia.

Recyklovateľné papierové tašky pre viac než jedno použitie

Ekologická papierová taška nie je len na jedno použitie. Naopak je možné využiť ju opakovane. Papier, z ktorého sa tašky vyrábajú, totižto obsahuje vysoký podiel primárneho vlákna. Tašky sú teda kvalitnejšie, odolnejšie a pevnejšie. Papier pre výrobu našich eko papierových tašiek (Krafter, Topcraft, ExtraKRAFT, Twister, Toptwist, ExtraTWIST, Takeaway, Mosela, Bologna, Siena) sa vyrába len z kraftovej buničiny. Táto buničina je v skutočnosti odpadom prevažne z výrobného nábytku, prirodzených prerezov lesa alebo z napadaných stromov. To znamená, že pre výrobu nie sú drasticky alebo nelegálne rúbané žiadne hektáry našich lesov.

Aj keď výroba papiera vyžaduje určité množstvo energie a vody, stále sú ekologické papierové tašky považované za šetrnejšie k životnému prostrediu. Je to dané aj tým, že sú plno recyklovateľné. Znamená to, že papier, z ktorého sú vyrábané, umožňuje ich ďalšiu recykláciu štandardnými recyklačnými procesmi.

Vedeli ste, že…?
Na základe nariadenia vlády sú plastové tašky v supermarketoch a ostatných obchodoch povinne spoplatnené od začiatku roku 2018. Vďaka tomu ich spotreba klesla na polovinu.

stop igelitovým taškám

Prečo vymeniť starú igelitovú tašku za papierovú eko tašku?

Už sme si prezradili, že aj ekologická papierová taška môže byť vyrobená z kvalitných materiálov. Pokiaľ máte obavy, že sa vám taška roztrhne akonáhle budete mať väčší nákup, ste na omyle. Ekologické papierové tašky si veľmi dobre poradia s hmotnosťou, takisto s vysokým tlakom. Naviac dobre vyzerajú a sú šetrné k životnému prostrediu. Igelitová taška nebude nikdy takým módnym doplnkom, ako je papierová taška, ktorá je zároveň symbolom trvalo udržateľnej hodnoty.

A pokiaľ sme vás zatiaľ nepresvedčili, naservírujeme vám ďalšie argumenty, prečo vymeniť svoju starú igelitku za ekologickú papierovú tašku:

  • Skvelý marketingový nástroj pre vašu firmu – papierová taška nemusí byť len biela, hnedá alebo farebná. Môžete si ju personalizovať a ozdobiť firemným logom. Tašky tlačíme ekologickou cestou pomocou sieťotlače alebo flexotlače. Vlastná potlač vám naviac môže pomôcť s brandingom a budovaním značky. Získate skvelý nástroj, ako propagovať vašu spoločnosť a ukázať svoju profesionalitu.
  • Dajte vedieť svetu, že ste EKO – každý, kto sa pohybuje vo svete biznisu vie, že úspech stojí na detailoch. Použitím ekologických tašiek môžete ukázať svoju zodpovednosť k životnému prostrediu a ukázať svojím zákazníkom, že sa snažíte obmedziť negatívny dopad na životné prostredie. To môže viesť k pozitívnemu obrazu vašej firmy a k lojalite zákazníkov.
  • Aj kvalitné môžu byť cenovo dostupné – naše papierové eko tašky sú nielen krásne, ale aj cenovo dostupné. Udržujeme cenovú dostupnosť na najnižších cenách napriek celým trhom tašiek. Ukážeme vám, že aj kvalitné môžu byť lacné papierové tašky.
  • Taška na niekoľko použití – veľa ľudí si myslí, že papierová taška je na jedno použitie. Technológie a kvalita sa ale v tomto smere za posledné roky razantne zmenili. Nákup môžete v papierovej taške odniesť aj viackrát.

Vedeli ste, že…?
Zatiaľ čo napríklad igelitové vrecko sa v bežnej prírode rozkladá až štvrť storočia, bežný papier príroda za bežných podmienok rozloží zhruba za štyri mesiace. Viac sa dozviete na ekologickom webe BEZ IGELITKY.cz

PREJSŤ NA VÝBER PAPIEROVÝCH TAŠIEK

Vyberte si zo širokého množstva ekologických papierových tašiek

Biele/hnedé tašky s plochým uchom

Chcete, aby si vaši zákazníci odnášali nákup namiesto v igelitkách v papierových taškách? Strojové papierové tašky s plochým skladaným uchom patria medzi najlacnejšie odnosné tašky. Ich použitie je vhodné predovšetkým v obchodoch, kde je vysoký tlak na predajnú cenu produktov. Ceny tašiek sú naozaj veľmi nízke a začínajú už od 0,104 Eur/ks pri 100 kusoch.

Biele/hnedé tašky s krúteným uchom

V našej ponuke máme taktiež tašky vyrobené z pevného kraftového papiera s krútenými uchami. Jedná sa o najkvalitnejšie kraftové tašky z Česka a Slovenska. Pri výrobe papiera používame 100% vlákna s najvyššou možnou pevnosťou. Platí pritom, že kvalita nemusí byť nutne drahá. Ceny začínajú už od 0,112 Eur/ks pri 100 kusoch.

Farebné tašky s krúteným uchom

Pokiaľ máte recyklovateľnú tašku spojenú len s bielou či hnedou farbou, budeme vás musieť vyviesť z omylu.Tašky zo širokej farebnej škály v prevedení s krúteným uchom sú v kombinácii s potlačou ideálne pre reklamné účely. Bez potlače sa tieto tašky skvelo uplatnia v procesoch ďalšieho predaja napríklad v papiernictvách či darčekových obchodoch.

Eko luxusné tašky s textilným uchom

Kombináciou krásnej darčekovej a ekologickej tašky predstavujú luxusné papierové tašky vyrobené z kraftového papiera,ktoré sú taktiež šetrné k životnému prostrediu, a naviac sa dajú úplne recyklovať. Uši sú vyrobené z bavlny a tašku je možné potlačiť sieťotlačou. Tieto tašky sú vhodné ako do obchodov, tak aj na darčeky vyšších hodnôt, a ich cena začína na 0,396 Eur/ks pri odbere 100 kusov.

Tašky na menubox - TAKEAWAY

Pre vašu reštauráciu, rýchle občerstvenie či cukráreň možno privítate naše strojovo vyrábané papierové tašky, ktorých cena začína už od 0,112 Eur pri odbere 100 kusov.

Vedeli ste, že…?
Väčšina tašiek z kraftového papiera je vhodná pre styk s potravinou.

PREJSŤ NA VÝBER PAPIEROVÝCH TAŠIEK

Pomôžeme vám s výberom papierovej tašky

Disponujeme širokou ponukou EKO tašiek skladom, ktoré sú cenovo porovnateľné s taškami igelitovými. Na rozdiel od igelitiek sú však EKO tašky vyhotovené z prírodne recyklovateľného materiálu, zo suflátového či kraftového papiera alebo textilných vlákien. Naviac možnosť ekologickej potlače vodnými farbami. EKO papierové tašky nemusia byť len v „prírodnej“ hnedej farbe, ale v elegantnej bielej alebo inom farebnom odtieni.

Chcete si tašky najskôr pozrieť a vyskúšať?
Veľmi radi vám pošleme vzorku tašky na vami uvedenú adresu. Ak už ste rozhodnutí, môžete vytvoriť objednávku kedykoľvek prostredníctvom nášho E-SHOPU. V prípade záujmu o tašky s potlačou vyplňte náš DOPYTOVÝ FORMULÁR a my vám pošleme cenovú kalkuláciu.

EKO tašky na víno

EKO papierové tašky ako darčekový obal na víno

 

papírové tašky

Široký výber EKO papierových tašiek

 

PREJSŤ NA VÝBER PAPIEROVÝCH TAŠIEK

Súvisiace príspevky

Zdielať tento obsah